dimecres, de febrer 18, 2009

Fossilització

Hi han països que tenen una gran tradició de caça de balenes, i les restriccions (o prohibicions) de caça els resulta una gran putada, perquè d’alguna manera se’ls coerceix d’un aspecte de la cultura pròpia: com si ací al país hom restringeix o prohibeix caçar amb parany. Aquests països acaten aquesta decisió amb la boca xicoteta, i a voltes les autoritats fan els ulls grossos i la màniga ampla quan hi han furtius o promouen caces científiques. Ara bé, amb els anys, a mesura que passarà el temps, la gent d’aquests països potser assumiran aquestes prohibicions, i potser deixaran de caçar les balenes i de menjar-ne la carn. Potser es perdrà en la longitud temporal aquesta cultura atàvica i potser algun dia percebran que les balenes no es poden menjar, com ja s’ha fet per ací l’occident amb els gossos, els gats o els llagostins del camp.

Més encara, fins i tot, potser arribarà un dia que la religió d’ells assumirà que menjar carn de balena serà pecat, i ningú que siga bon fidel tindrà la gosadia de menjar una carn prohibida per la divinitat. Ves per on quines coses, com canvien algunes cultures: de què em sonaran algunes prohibicions religioses com aquestes?

6 comentaris:

  1. Sí, potser... Però també pot passar que la gent acabe per cagar-se en les prohibicions i faça el que li done la gana, perquè quan no hi ha més que prohibicions, pot passar això, que al final les prohibicions no tinguen cap efecte.

    ResponElimina
  2. Tere, el meu text no anava per aquest camí de botar-se les prohibicions, perquè de fet, sí que les prohibicions es tenen en compte en segons quines religions.

    ResponElimina
  3. a mi em sembla una barbaritat menjar-se qualsevol animal. Caçar-los, ja ni t'explique. Així que no puc opinar amb molta imparcialitat...

    ResponElimina
  4. L'opinió, que no la raó, demana parcialitat. D'una altra banda, malgrat que ets vegetariana i que no t'agrada la caça d'animals, no sé si convindràs amb mi que és una estupidesa que hom negue que es puga menjar un animal (amb pena de càstic infernal) quan sí que en permet menjar d'altres.

    ResponElimina
  5. Qui diu que a Espanya estigui prohibit menjar-ne gats? A Andalusia, Extremadura i Les Castelles es menjen i de forma habitual.

    ResponElimina
  6. Carme, jo no he dit que estiga prohibit menjar gats ni cap mena d'animals. Jo he comentat com es poden prohibir menjar segons quins tipus d'animals, seguint segones quines religions.

    ResponElimina