dijous, de febrer 25, 2016

D'un sentiment

Per a jo resulta força abassegadora tota la informació periodística al voltant de les maniobres que polítics, empresaris i funcionaris diversos duen a terme per a engrossir els comptes corrents propis. M'aclaparen la quantitat de milers d'euros, de milions, que han tocat aquelles mans i que d'una banda han estat sostrets del nostre patrimoni administratiu i de l'altra han estat fruit d'operacions fraudulentes. Tot plegat m'han fet vindre al cap la cobdícia i l'expressió d'u dels penedits: jonki dels diners. M'aborrona.

M'ha fet considerar que dins de tanta febra recaptadora de diners el fet de pensar en la generositat esdevé un llençol ben blanc ple d'esguits, de taques, de clapes. M'assalta un sentiment de beneiteria trufada per les riallades obscenes d'aquesta gent que ha sabut fotre'ns bona cosa; altrament, és cert que ara hi han molts casos en mans i enteniments de jutges, però tristament, descregut jo de la justícia, no crec que tots siguen jutjats culpables i obligats a tornar allò estafat: fet i fet, les molles d'un pa.

Mentrestant, a la televisió tothora ens assetgen amb publicitat de fer apostes, de comprar loteries o de jugar al bingo. Quines expectatives per a la resta de la societat tan galdoses d'esdevenir ric.

2 comentaris:


 1. http://totdret.uib.cat/gramatica/pronoms.html

  Pronoms tònics

  1. El pronom de primera persona del singular té les formes jo i mi. En el parlar popular de part de les Illes, la forma mi sovint és substituïda per jo (parlen de jo, no ha pensat en jo). Com a norma general, aquest ús no s'admet més que en situacions especials, com en registres molt informals o en productes de ficció en boca de personatges caracteritzats.

  La forma mi segueix les preposicions a (a mi no em sembla bé), de (avui han parlat de mi), amb (podeu venir amb mi), en (confiava en mi), per (ho fa per mi) i per a (ha estat una sorpresa per a mi) i les preposicions compostes amb una de les esmentades com a segon element (s'acostà cap a mi).

  ResponElimina
 2. Gràcies per la teua informació al tema.

  ResponElimina