dijous, de maig 05, 2011

Parlem d'ètica?

Aquest mes es presenta enfadós pel tocat de les eleccions. Ara serà hora de vanagloriar-se i treure els draps bruts i de manipular la gent.

Dies arrere he sentit la notícia que un polític fa servir el cotxe d'una empresa per a ús personal. La gent normal i corrent del carrer, és a dir, la gran massa té el cotxe propi a nom d'ell, fins i tot, dos o tres cotxes (per a la parella i per als fills). El més corrent, doncs, és això. També fóra possible posar el cotxe al nom d'un avi, o si voleu, a algun parent perquè així es pot desgravar per a la seua empresa: més encara, el propietari, sent empresari, es posa el nom del cotxe a la seua empresa. Però siga una cosa o l'altra, parlem de família, lligams que impliquen una gran confiança, perquè ja sabeu com està el tema de les assegurances i dels bancs, i el més important de tot: parelm del cotxe propi, l'eina de cada dia.

El que jo em demane és per què un polític ha de fer servir com a vehicle personal el cotxe d'una empresa, i no tindre un cotxe a nom d'ell, de la parella, de l'avi o de l'empresa pròpia per a desgravar. ¿Per què una empresa ha de fer el favor de deixar un cotxe a un polític? ¿No té el dit polític diners per a comprar-se un cotxe propi, o si el compra, vés a saber, posar-lo en nom d'una empresa que no és seua? Mireu, certament, no sé fins a quin punt es pot ser primmirat i dir que això està bé o malament. Simplement, per aquells qui tenen la mentalitat de poble, de qui treballa i no maquina coses per a escurar diners a la declaració de la renda, vull fer aquest pensament i després que cadascú faça el que li convinga, si jutjar bé o malament això.

Bé, i qui diu cotxe, pot dir la casa on viu.

3 comentaris:

 1. Cotxe personal, bitllet d´avió en classe superior... recordes la polémica en Brussel.les? van votar en contra de viatjar en classe turista o pagar-se les dietes... i aixó que cobren cap a 6.000 euros mensuals i a part tenen la seva feina... així roda la classe política.

  Com va dir un conegut parlant de les eleccions pendré una frase seua que no sé si es per riure o per plorar de tanta veritat que té: " si tens que votar, almenys vota a un partit que no et robe tant".

  ResponElimina
 2. Però ací al País Valencià no es té en compte aquesta màxima...

  ResponElimina
 3. Ni aci ni enlloc. Ja em voldria fer un xato de vi al Congrés dels Diputats, segur que no és Don Simón i a més ni el paguen: barra lliure a costa dels de sempre!!!

  ResponElimina