dissabte, de maig 29, 2010

Decepció

De fa un temps que s’han aplegat al meu voltant unes quantes referències a la manera de fer de la CCRTV, la TV3 per extensió, que em fan pensar quin ha de ser el nostre emmirallament envers aquest canal. Ras i curt, (i ja ho he comentat en un altre moment), deixant de banda el fet de la llengua, realment què té d’especial el telenotícies de la TV3? Vist de manera freda i pensant-ho bé, molts dels qui ens hem fet nostra la TV3 és per què hi hem vist un projecte lingüístic comú, però també de retruc polític: el mapa de l’oratge, per exemple, n’és una bona mostra.

Però ara ens fallen moltes bandes: després de sentir-nos orfes per què estem desemparats de Canal 9, sincerament, la TV3 tampoc és que alegre el personal. El telenotícies d’aquest canal ja no és un referent lingüístic (fa pena i mal d’orella sentir de quina manera maltracten la llengua) i tampoc polític, perquè al remat ha acabat sent un objecte sense personalitat: ha abandonat (si és que el tenia) l’esperit nacional per una altre de més estatal. Ens és ben igual què pot passar a la Cajasur, volem saber què passa a Perpinyà. El somni federal s’esvaeix dins la mediocritat política.

La CCRTV fa bons programes, però quina llàstima dels informatius.

4 comentaris:

  1. M'apunte al comentari d'Oreto. Què hi farem!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. No sé fins a quin punt el tripartit català ha estat el facilitador d'aquesta desviació; aquella expressió nefasta d'extirpar la crosta nacionalista pot ser ha fet molt de mal. De retruc, ara que es fa més possible que CIU torne al poder de la Generalitat, s'invertiria aquest procés d'espanyolització?

    ResponElimina