dissabte, de setembre 26, 2020

Del dia europeu de les llengües

Hui es festeja el dia de les llengües a Europa. Jo em mire aquesta diada des de l'escepticisme més gran del món: les llengües d'Europa, ja, sí. Llengües anglesa, francesa, castellana i italiana. Aquestes son les llengües d'Europa perquè pel que fa a les altres llengües, a les llengüetes com el català, l'occità, el cors o el bretó, només els espera la mort, amb tota la defensa institucional d'Europa sí, però la mort. Perquè molt sovint aquestes institucions europees declaren, avisen, sentencien, però de sanció no gens. Hui és el dia de les llengües a Europa, una altra bufa de la gamba per a no sentir-se culpables. En un altre escrit faré la meua aportació a aquest festeig.

2 comentaris:

  1. Clar i ras i carregat de raó. I tanmateix, seguirem mentre ens quede combustible. Esperem aquesta aportació teua al festeig lingüístic. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És injust dir que la classe política fa ois i que roda i volta no fan res. Però sí que és avorrible l'actitud dels polítics mediocres i covards que permeten aquesta injustícia. Aquests tenen nom i foto en l'orla de parlamentaris europeus i a més de ser una vergonya social, tenen la connivència de la resta institucional, que com he dit adés parla però no actua.

      Elimina