dissabte, de juliol 11, 2015

De criminals de sèrie

Aquest estiu que es presenta sense la necessitat de gitar-me enjorn per a alçar-me matí, els vespres s'allarguen i puc aprofitar per a veure capítols de sèries d'aquestes que maten gent i cal descobrir l'assassí. D'aquestes n'hi han un fum i pràcticament totes coincideixen a tenir dins la trama general una línia argumental en què els investigadors han d'enfrontar-se a un assassí en sèrie.

El meu pensament són dos. En primer lloc, que les raons que acondueixen els personatges a matar (si és que hi han raons per a matar altri) són a vegades estúpids: una enveja mal païda o un malentés banal, amb la qual cosa deixa l'ésser humà en una situació força ridícula, comparada amb altres éssers.

En segon lloc faré referència al gènere humà. Si no vaig errat, crec que en totes les sèries en què hi ha hagut assassí psicòpata, aquest és un home i això em fa pensar en la condició masculina. Vol dir això que els criminals d'aquesta mena han de ser inevitablement masculins? Com és que no hi han dones? És que les dones es salven de veure's afectades d'aquest fet?

Realment és neguitós.

2 comentaris:

  1. Alguna assassina he vist al cine i a les sèries però tingues en compte que segons estadístiques hi ha molts més homes implicats en aquesta mena de disbarats.

    Cada vegada entenc menys el gust pel gènere negre a la tele, a la literatura i on sigui, la veritat.

    ResponElimina
  2. M'imagine que els guionistes no fan criminals dones per aquesta raó de l'estadística, però atés el fet que es tracta de ficció, versemblant, no lleva que hi posen més dones. Dis-li paritat...

    Els hòmens, sempre els dolents.

    ResponElimina