dilluns, de maig 26, 2014

Reflexió després de les eleccions

Ara que s'han fet publics els resultats de les elccions europees, em  vénen al cap els pensaments següents. En primer lloc, el PP ha patit una gran patacada, però cal tenir present que manté un terç dels vots. És a dir, un terç dels votants valencians consideren que el PP  continua sent el partit indicant per a dirigir el vaixell del nostre país. Ja sé que hauria de fixar-me en la part del got que diu que ha baixat molt; jo em centre en la part que diu que un terç és molt.

De retruc, és clar que en l'altre cap gairebé la meitat dels vots valencians sumarien una esquerra, amb la qual cosa donaria per a una majoria absoluta en les corts. Tanmateix, el partit socialista només aconsegueix una cinquena part dels vots, EU toca la desena però Compromís no hi arriba. És per això que si en una formació de govern podria fer-se una unió de quatre partits d'esquerra (amb la sorpresa de Podemos), no tindria des del meu punt de vista una estabilitat aclaparadora.

Per tant, hom podria parlar de resultats esperançadors. Correcte. Tingueu present que l'esperança a voltes no és una cosa positiva: els grecs antics ja la temien...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada