dilluns, de desembre 02, 2013

Més de les vares de mesurar

Hi ha un grup de la societat que manta voltes és atacat per un altre grup: em referisc als científics (en aquest cas els de la medicina) que són blasmats pels religiosos (més concretament els cristians) per recerques i descobriments que evidencien que els humans poden jugar a ser Déu. L'evolució de les espècies, el desxiframent del genoma humà, la recerca amb cèl·lules mares, la clonació, etc. són avenços considerats perillosos per aquest camp religiós, donada la injerència que implica que l'home puge a l'esquena del Creador. Contínuament el nucli dur del cristianisme, integrista i molt hipòcrita (des del meu punt de vista), malparla, ataca, retreu, amenaça uns avenços que si bé en un principi poden no ser ètics a la vista dels resultats (però no de la troballa mateixa), al remat signifiquen una millora per a l'espècie humana, vegetal, animal i les que vinguen. Abominen de la clonació i de l'ús de les cèl·lules mares, però ben bé que va bé a la societat aquest avenç per a curar-nos càncers i alzheimers.

També voldria dir que hi ha un altre grup de la societat que no és gaire atacat, ni amb tanta violència dialèctica pel grup religiós. Em referisc als economistes, banquers i empresaris que impunement recerquen i fan descobriments per a aconseguir més diners i que si bé no ha de ser negatiu per la troballa mateixa, sí que és negatiu des d'un pnt de vista ètic en el moment d'aplicar els coneixements. Aquest grup posa l'enteniment a crear camins per a aconseguir un rendiment econòmic màxim, sense tenir en compte que darrere hi han persones. Així es compren i es venen empreses que acaben acomiadant treballadors o menyspreant -los econòmicament; s'especula amb la compra de cereal des dels mercats de valors cosa que afecta la subsistència de la gent per uns productes bàsics caríssims; evadeixen els imposts que ajudarien l'economia d'un país, de manera que fa querecaiga tot el pes recaptatori en els mateixos infeliços, etc.

Comptat i debatut, els científics troben per a millorar la salut i els segons troben per a millorar-se ells, però l'església blasma més els primers, perquè volen ser Déu, i els altres... i els altres què volen ser?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada