dilluns, d’agost 13, 2012

Londres 2012


Segons el padró de l'1 de gener del 2011 de l'Institut Nacional d'Estadística d'Espanya, al País Valencià som 5.117.190 d'habitants, i vivim en 23.255 km quadrats. Dit açò, llevat dels valencians que formaven part d'esports d'equip, els altres no han guanyat cap medalla.

Ara que tothom es sent orgullós de ser del seu país perquè ha guanyat nosetantes medalles, ¿podem els valencians sentir-nos orgullosos de ser valencians? O simplement enfilarem pel camí dret i ens conformarem amb les medalles d'Espanya? Per a mi, és un poc trist que cap valencià de manera individual haja guanyat cap medalla olímpica: per què passa això?

He fet un repàs als semblants al valencià, i comparant-ho amb els habitants, no es pot dir res perquè països amb més pocs habitants n'han aconseguit unes quantes de manera individual: Croàcia (6 medalles), Lituània (5 medalles), Noruega (3 medalles), Suècia (6 medalles), Finlàndia (2 medalles) o Eslovènia (3 medalles). Queda clar que som un país petit, però els altres també ho són i ves per on han rascat alguna cosa.

L'esport ha estat sempre un indicador de nacionalisme, fet i fet els més destacats en aquesta mena d'inversió són els Estats Units, Rússia o la Xina. Hi han dedicat esforços de tota mena: econòmics, polítics, socials... i els resultats s'hi veuen: són qui més medalles guanyen i més ressò internacional prenen.

Al remat, no es pot emmirallar-se l'espanyol amb les medalles que ha tret, perquè si s'acompara a altres països semblants, ix perdent en la comparació: Hongria, Kazakhstan, Holanda, Ucraïna, Nova Zelanda, l'Iran, Jamaica, Txèquia. De retruc, els països amb qui hauria d'acomparar-se realment l'han passat per davant de manera aclaparadora: França, Itàlia, Austràlia o Corea del sud.

2 comentaris:

  1. ie, que en la selecció valenciana de Pilota n'hi ha un de Laguar.

    ResponElimina
  2. Doncs, apa, a fer olímpica la pilota valenciana (això sí, inexorablement espanyola...)

    ResponElimina