dijous, de novembre 24, 2011

Excuses de mal pagador

Acabe de llegir ací que l'ajuntament d'Ibi no escriu el web en valencià perquè no tenen, d'una banda, un departament de Normalització Lingüística ni, d'una altra, un pressupost per contractar-ne la traducció. No sé ja com agafar aquesta argumentació. ¿Realment és necessari un departament de normalització perquè l'administració escriga en valencià? ¿És a que l'ajuntament d'Ibi, d'entre tots els treballadors que deu tindre, no hi ha ningú que tinga els coneixements de valencià per fer-ho? Més encara, ¿és que l'empresa que ha creat el web a l'ajuntament d'Ibi no té ningú capacitat per traduir (ves per on, sempre les coses es fan primer en castellà) al valencià el web? ¿És possible que amb tants anys d'ensenyament en valencià a l'escola, encara aquesta empresa no tinga un treballador que sàpia valencià? Això si l'empresa és valenciana, perquè si és de fora...

De veres que no sé com es poden donar aquestes excuses tan barates, més encara, de bades... 

2 comentaris:

  1. La legislació determina que és l'administració qui ha de treballar en valencià, no que s'haja de traduir del castellà al valencià mitjançant un tècnic lingüístic. Tanmateix, han passat els anys i encara estem patint la política dels socialistes —agreujada, si vols— aplicada ara pel PP.

    La novetat d'ara és que Vicent Satorres, cap de l'Àrea de Política Lingüística, assumix que l'administració de la Generalitat valenciana redactarà només en castellà i que el valencià es generarà a través del programa Salt, inclòs en una plataforma on els tècnics lingüístics només podran intervindre per a corregir detallets accessoris. A més, segons ell mateix, la capacitació i les funcions dels TL no es fonamenten en la seua professionalitat sinó en la intromissió dels polítics del torn. Per ara, tot són ordres verbals que espere que els TL sàpien valorar com el que són: paraules que s'hauria d'endur el vent.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la informació: igualet que a Catalunya, però al contrari, ¿és això?

    ResponElimina