dimecres, de maig 25, 2022

D'una confessió d'alcoholisme

He llegit una entrevista al Pere Aznar en què parla del seu alcoholisme. M'ha vingut al cap com els valencians (bé una part dels valencians però que se'n fa ressó) fan bandera amb orgull del consum de l'alcohol: començant per la cerveseta de la Mediterrània que un grup de música vindica, habitual en els esmorzars, esmorzarots de la terreta; continuant per la cassalla en què dues o tres marques se'n disputen l'excel·lència i són l'objecte de desig, de consum i d'aplaudiment en casaments o àpats de festes majors; i acabant amb el vi, que s'empodera com a beguda gurmet i fina, però que no deixa de ser alcohol.

Comptat i debatut som un país d'alcohol i se'n fa propaganda, vindicació i defensa, amb la qual cosa qui tinga problemes d'aquesta classe té una muntanya a superar, que és l'omnipresència festiva. Que el Pere faça aquesta confessió se'm fa un tant estranya (alerta! no per ell) sinó perquè en la seua faena de còmic i habitual de programes despreocupats, no tinc la sensació que fora inhabitual blasmar-hi el comboi regat amb alcohol.


2 comentaris:

  1. A més tots els actes festius valencians, ja siguen penyes, quintaes, comparses, càbiles, confraries, bous, falles o gaiates passen per un grup d'adults que es tanquen en un lloc a beure grans quantitats d'alcohol i a tocar un bombo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I no només això, pensa també en les xarangues, una de les raons de ser de les quals és mamar bona cosa. Som un país que té l'alcohol com a eix vertebrador i que ja ve dels grecs.

      Elimina