Aquestes sis persones que veurem més avall constitueixen el Consell Jurídic Consultiu i acaben de dictar que l'AVL no és l'adient per a definir què és el valencià (però sí per a establir-ne les normes):
CONSELLER-VICEPRESIDENT
CONSELLERS ELECTIUS
CONSELLER NAT
SECRETARI GENERAL
PRESIDENT
Vicente Garrido Mayol (Llicenciat i Doctor en dret)
CONSELLER-VICEPRESIDENT
José Rafael Díez Cuquerella (Advocat, fiscal i polític)
CONSELLERS ELECTIUS
María Luisa Mediavilla Cruz (Llicendiada en dret i Doctora?)
Enrique Fliquete Lliso (Llicenciat i Doctor en dret)
Enrique Fliquete Lliso (Llicenciat i Doctor en dret)
CONSELLER NAT
Francisco Camps Ortiz (Llicenciat en dret)
SECRETARI GENERAL
Ferran García i Mengual (Llicenciat en dret)
Efectivament, cap d'ells és filòleg.
En aquest moment, tots els qui tenim dos dits de trellat, i algun coneixement filològic, estem indignats, avorrits, cansats, perplexos, etc., amb aquest destarifo que ja ve de tan lluny. Però trobe que hem de mantenir un poc la calma, i relativitzar les coses. Fem-nos dues preguntes senzilles: totes aquestes 'eminències' en dret, de quina ideologia són? I una altra: canviarà la realitat lingüística i filològica perquè ho decidisquen uns polítics embogits que només volen guanyar-se els favors del seu electorat, i mantenir contents els secessionistes que els han ajudat a enfortir el PP? Doncs això.
ResponEliminaPel que fa a nosaltres, ens correspon no cedir ni un mil·límetre, que ausades que hem fet concessions també en nom de no sé què.
Has llegit l'editorial d'El Temps d'aquesta setmana? Va per facebook.
Salut!
Gràcies Maria Josep pel comentari. Ja m'imagine quina tendència política deuen tindre, quan són posats efectivament pels polítics. M'hauria agradat dir això que els gossos no mosseguen la mà de l'amo, i ho dic ara.
ResponEliminaAltrament, el meu text tenia un aire més tècnic: aquesta gent és legalista, però el fet de tenir un títol universitari superior (o doctorat) els dota d'un fet científic. Aleshores, volia mostrar com sent científics (del món de les ciències socials) poden obviar la ciència filològica per un sou i un càrrec, per una dèria política. De retruc, sé que és una exageràció, però és com si pugueren negar la gravetat perquè no està arreplegat en l'Estatut.
Al remat, no retrocedir i suportar més encara les bastonades.