dijous, de desembre 17, 2015

De la meua postura vers la religió

Altres voltes he fet esment que de cap manera crec en cap religió. Com a persona demòcrata que ens pertoca ser cal demostrar respecte i dignitat a aquells que han decidit incorporar en llur vida la religió. De retruc, cal anar amb compte que si algú, fent ús de la llibertat d'expressió, decideix retreure (amb burla, amb trufa, amb sarcasme, etc.) aquesta tria personal de la religió, doncs pot trobar-se amb una citació judicial. Si no, que ho demanen al Javier Krahe o a les dones que han recreat una figa artísticament i l'han treta a passejar.

Ara, remenant uns papers de l'institut he ensopegat amb uns que són del departament de religió; els he pegat una llegida i he trobat l'opinió següent en relació als ateus o increents i les causes possibles de la seua situació de fe. Així, per al professor de religió que jo siga ateu és per alguna (o totes) d'aquestes raons.


  • M'he instal·lat en una forma de vida superficial.
  • Tinc mentalitat solament cienticista
  • Hi ha en jo la presència del mal
  • Hi ha en jo la incoherència de vida
  • Pense que Déu només es fa present en la fe.

Dir als alumnes aquestes idees i negar que hi ha adoctrinament en les classes de religió és un cinisme monstruós. Més encara, i has de callar perquè si no ets un intolerant.

6 comentaris:

  1. Jo no sóc creient però de classes de religió, de cultura religiosa més aviat, n'hi ha de moltes menes, segons escola i professors. He de dir que no tan sols t'adoctrinen en aquest camp, també en el nacionalista i patriòtic català, fins i tot en el tema estètic, he portat alumnes quan treballava, i ben petits, a la Fundació Miró i per a mi allò era adoctrinament estètic. Tampoc no entenc gent que porta els fills a escoles religioses i després es queixa del tema, de fet hem d'entendre d'on venim i que costarà molt arribar a un consens en aquest tipus de coses i en moltes més. Fins i tot en el tema futbolístic he copsat que es fa 'barcelonisme subliminal', a la vida sempre t'estan adoctrinant, cosa que sovint produeix efectes contraris, altrament tots els de la meva edat seríem catòlics profunds i franquistes convençuts, l'escola té molta menys importància de la que pensem. El Krahe era un provocador i aquí això costa d'entendre, en pau descansi al cel dels ateus, que també n'hi deu haver i allà me'l trobaré.

    ResponElimina
  2. Si et fots amb el cristianisme pots anar a judici però si et fots amb altres religions pots acabar fregit, per això val més ignorar-los a tots.

    ResponElimina
  3. Certament d'adoctrinaments n'hi ha de moltes classes com has dit bé: futbol, estètica, etc. Però ço que realment m'emprenya és que per ser ateu he de ser l'ase dels colps dels religiosos (siga cristià, musulmà) i a l'inrevés no pot ser, atés com se les gasten els uns (amb juïns) i els altres (amb bombes).

    ResponElimina
  4. Crec que fa temps es va conformar una associació d'ateus per a defensar els nostres drets, però potser no ha reeixit del tot, de fet els de la religió tenen un corpus doctrinari, jerarquies i la resta, i, certament, encara sembla pitjor un ateu que no pas un creient en el que sigui i els ateus som o són molt diversos en pensament i tendències i no fem proselitisme, vet-ho aquí.

    Mira:
    http://ateos.org/

    De tota manera no tinc un gran interès en associar-me, més aviat potser sóc agnòstica, vaja, no sé què sóc, no ser de res està mal vist però no tan sols en religió, també en el tema patriòtic, polític...

    ResponElimina
  5. No creguis, els de la religió també se'n senten de tots colors, a l'escola on feia la meva filla batxillerat a la pobra monja moderna que els donava cultura religiosa li havien dit un munt de penjaments i, au, a aguantar, per la xarxa es llegeixen molts disbarats i hi ha qui creu que tots els pederastes són capellans i coses així i ho diu i repeteix,un altre tema és a nivell 'oficial' però en aquest camp no passa tan sols amb el tema religiós,jo crec que a l'edat de l'institut la gent ja té recursos per contestar, és clar que si el que vols és aprovar has de fer el paperot, en aquesta assignatura i en totes, en història també t'expliquen molts sopars de duro

    ResponElimina
  6. De penjaments! En pateixen tots els oficis del món. Ara, ço que em treu de polleguera és aques perdonavidisme que ens fan els religiosos. Sincerament, ací no s'hi val l'estoicisme fe l'ateu, sinó una reflexió dels religiosos de dir: deixem-los estar i no els jutgem (i no serem jutjats). En fi...

    ResponElimina