dimecres, d’abril 02, 2014

L'abast de les funcions dels professors

Llig al diari que ha aparegut un altre informe PISA que explica que, en general, el jovent no reïx gaire quan ha d'enfrontar-se a situacions de la vida diària com pot ser comprar un bitllet de tren, fer servir el comandament a distància de l'aire condicionat o com seure uns convidats en una taula per raons de preferències. De retruc, han parlat les veus del govern que tiren la culpa d'aquest desastre a la llei d'educació vigent ara, i per tant cal introduir de totes, totes, la LOMQE.

Com a professor em faig la pregunta següent: és que també ens hem d'encarregar els professors d'ensenyar els alumnes a fer aquestes coses? Ha d'estar en el currículum escolar que aprenguen açò? No entenen els nostres polítics que ens governen, que podria ser que aquestes habilitats poden ser apreses també amb els seus pares? Ha de passar tot per nosaltres? No haurien de sentir-se un poc enutjats els pares de veure fins a quin punt els nostres governants desconfien del paper educador dels progenitors? Tan inútils pensen que són?


3 comentaris:

  1. Ja fa anys que no anem bé i sembla que a escola s'ha d'aprendre tot, recordo -i fa molts anys ja- una mestra parvulista que es queixava ja del fet que els haguéssim d'ensenyar fins i tot a cordar-se les sabates (era el temps dels cordons). Al menys es va inventar el velcro i mira...

    ResponElimina
  2. En concòrdia estem.

    Doncs mira, jo recorde que estant a l'escola, 1r d'EGB o 2n, ens van fer aquesta activitat d'ensenyar-nos a cordar-nos les sabates (ara, no recorde si jo ja en sabia de casa o ho vaig aprendre allí). Al remat, si volen que ho ensenyem tot, haurem d'arribar als temps dels espartans: doneu-nos els fills i ja vos els tornarem criats.

    ResponElimina