divendres, de febrer 15, 2013

En faig 10

M'ha entrat un vertigen en recordar que hui fa 10 anys un bon dilluns vaig començar a treballar de professor de valencià als instituts; més encara, eixe any que jo vaig començar, un parell de companys de la meua promoció de filologia catalana ja anaven pel tercer curs com a treballadors!

L'experiència no va ser gens agradable: al segon dia de substitució en un institut de València ja volia deixar-m'ho; havia assumit que la docència en l'ESO no era per a mi: tan aviat, tan trist... Vaig acabar molt cremat en aquella experiència, cosa que vaig fer saber als amics i coneguts amb qui parlava. De retruc, el curs següent va ser pitjor encara. Certament, era un món que havia oblidat, el dels instituts, abrigat com estava pel mantell de la universitat. En aquell temps afirmava que només m'hi estaria uns quants anys, fins que poguera trobar alguna cosa millor; això no ha passat mai: vaig aprovar les oposicions passats dos cursos, i els intents d'aconseguir places en editorials i en normalitzacions lingüístiques locals han resultat escàpols (ja m'enteneu).

El fet cert és que han passat 10 anys i ja no tinc la perspectiva tan dolenta d'aquella experiència. Cada volta em trobe més còmode en l'ensenyament i com més va més he anat adquirint les habilitats i coneixements per dur avant les classes: comptat i debatut, els anys.

10 anys són molts anys, però poquets si tinc present que em jubilaré quan n'hauré treballat més de 35. Ara de moment, celebraré que n'he fet la desena (potser la dotzena, més avant) i em quedaré ço que ha estat bo i minimitzaré ço que m'ha dut de roí.

4 comentaris:

  1. Bona decisió! No hi ha res perfecte a la vida, i pel contrari, tens moltes coses que pots aportar a la gent jove. Bon senyal serà, que hi vages complint anys --10, 20, 30...-- i que els qui compartim dubtes i certeses amb tu els puguem anar comptant. Salut!
    Cony de codis secrets als comentaris! Això és més difícil de desxifrar que la llengua dels ibers!

    ResponElimina
  2. Com ja he dit, de moment n'he fet 10 i pel que fa al futur, aniré a fer els onze.

    Pel que fa als codis, són un destorb però no ho tocaré. Recorde que quan vaig començar amb açò del blog l'any 2005, m'envaïen els spam i era força tocacollons.

    ResponElimina
  3. I que siguen molts més!
    O que et toque la primi i et dediques a la vida contemplativa, tu tries!

    ResponElimina
  4. Poc puc triar, perquè la primi depén de la probabilitat i no crec que em caiga eixa bacora...

    ResponElimina