divendres, de desembre 18, 2009

Estultícia

Vaga en un centre. En una hora de l'horari, com que no hi han prou professors per a manegar el tema de les guàrdies, hom decideix treure'ls al pati fins que sonarà el timbre i es passarà a l'hora següent. Allí fora no hi ha ningú per a vigilar-los: uns professors d'educació física que no han fet vaga estan també fora; ells es limiten a fer la seua classe i no tenen cap obligació de fer la vigilància d'aquells alumnes. Simplement els avisen que no s'acosten a la tanca: l'advertiment està fet, queda clar. Una alumna bota la dita tanca, cau i es trenca el dit menovell.

Atesos els fets, hom resol el següent: castigar la Conselleria d'Educació a pagar una indemnització de 9000€ perquè com que no hi havien uns serveis mínims que tingueren cura dels alumnes (en ser un servei públic essencial) no hi ha cap dubte que el dit servei públic va funcionar de manera anormal, perquè hom no va disposar les mesures adequades per a garantir un servei educatiu continuat en un dia de vaga.

El que jo em demane és: Per què la família denuncia la Conselleria en lloc d'agafar la filla, pegar-li un bonegó i castigar-la? Ha estat iniciativa d'ells o hi ha hagut algú que ho ha instigat?

Per què el jutge que ha dictat la sentència castiga la Conselleria i no interpreta que de cap de les maneres un alumne pot botar les tanques de cap institut i pegar a fugir, ja que el seu deure és romandre en el centre i aprendre, de manera que encara li passa poc per aquella malifeta, i ja t'apanyaràs?

3 comentaris:

  1. Xè, tio, està clar, per la pasta! Els ve de p.m que la filla haja intentat fugir de l'insti. Els importa un pimentó si la xiqueta aprèn la lliçó o no.

    De totes maneres, jo no em preocuparia molt, ja que ha pagat Conselleria que, al cap i a la fi, era qui havia de patir els problemes de la vaga, no?

    ResponElimina
  2. Efectivament, són els caragols. El que em fa pena és veure fins a quin punt hom pot arribar a ser miserable (o ells per si mateix, o aquella persona que els hi haja induït).

    D'una altra banda, no estic gens d'acord amb això que Conselleria ha de pagar una multa. En aquest cas Conselleria som nosaltres i no hi ha cap raó per què pagar 9000€ per una estupidesa i més quan no en tenim cap culpa. És el jutge qui hauria d'haver tallat aquesta collonada sentenciant que era culpa de la xiqueta. Açò augmenta els precedents i la pilota es fa més grossa.

    ResponElimina
  3. Si fas vaga, les conseqüències són per a Conselleria i per a molts xiquets que no tenen culpa de res. Per tant, tant se val que Conselleria pague una multa. De totes maneres, si no es gasten els diners en collonades com aquesta se'ls gasten en altre tipus de collonades...

    ResponElimina