divendres, de novembre 13, 2009

Impotència (i ací no hi tenen a veure les roses)

Aquest text que escric va dedicat a Francesc i a Oreto, més clarament, perquè aquests dos amics de fa temps que van renunciar a tindre sintonitzat al televisor el Canal 9 (i de ben segur que també han fet fora uns quants canals més com vénen dades les accions contra la llengua i la política del país). Per tant, com que no tenen el canal a llur tele, doncs, ara s'assabentaran del fet.

D'un temps ençà que tampoc mire Canal 9, de moment no l'he llevat perquè sempre cal tenir present segons quines coses i em va bé moltes voltes per a explicar conceptes als alumnes. Anit vaig arribar a casa i vaig trobar que als diversos telenotícies hom parlava del plany del nostre president, el qual va amollar als del PSPV, que de ben segur que els agradaria arreplegar-lo una nit amb un cotxe i veure'l un de bon matí mort a les vores del camí, com ja Estellés poemava al Llibre de Meravelles, posseït com està el nostre president per la literatura actualment, per raó de la imputació en el cas Gürtel. Deixant de banda aquesta lamentació (que em sembla molt fort comparar-se amb els que van ser assassinats en la Guerra d'Espanya per part dels dos bàndols, que quede clar!), caldria fixar-se en el detall: va dir que el del PSPV l'arreplegaria amb el cotxe de nit, i que el veurien mort en la vora del camí; ha estat ben cautelós de no dir, m'arreplegareu, em pegareu el tret i em deixareu allí, perquè si haguera dit que em pegareu el tret hauria incorregut en un delicte ben greu. Roda i volta hom suposa que els del PSPV haurien de ser els del tret, perquè tothom sap com funciona això del cotxe i la vora del camí: fet i fet, sense dir, sense dir, ja ho ha volgut dir, i ell no ha estat, han estat els altres que ho han pensat.

Bé, tornem al tema perquè m'he desviat, amb tant de camí. Aleshores, com que vaig arribar tard a veure a Canal 9 si hom reproduïa l'escena del plany del nostre president, doncs vaig tirar mà d'una eina que em va bé: el teletext. En totes les cadenes a què tinc accés (La 1, Tele 5, Antena 3, Quatro) hi posaven la notícia, si no en la primera, en la segona notícia. Desgraciadament, en mirar el de Canal 9, de les dues pàgines que tenia de notícies del País (més de 12 notícies), en cap de les dos s'hi feia referència.

Molt trista aquesta actitud dels editors del teletext de Canal 9. Xiquets, ara entendreu el significat de no mossegar la mà que et dóna el menjar. Gentola.

(Malauradament, m'hauria agradat poder mostrar-vos la imatge dels diversos teletexts, però no sé fer aquestes coses)

7 comentaris:

xavier ha dit...

Els valencians tenim un president indigne, tant de bó prompte acabe aquest malson pel nostre país que va començar amb el primer president indigne Joan Lerma, del PSOE perquè el PSPV no ha existit mai, després va vindre el president indigne Zaplana (el ladrón de Cartagena), li seguiria l'indigne Olivas i ara tenim a Camps.

Qualsevol president que tinguem els valencians del PSOE o del PP serà indigne ja que no creuen en el País Valencià, ells només creuen en la seua EspaÑa imperial.

Paris Quelart Budó ha dit...

Interesante, sí señor.

Oreto ha dit...

Doncs me n'alegre d'haver desintonitzat, també, el teletext! Seriosament, amb el TDT sens va resintonitzar, però com que estem tan desacostumats no ens en recordem.

No tinc paraules. Agafe les teues: gentola!

Gràcies per dedicar-nos el post. A mi, personalment, m'ha fet molta il·lusió!

Besets.

Teresa ha dit...

Bé, i com que no podia ser d'una altra manera, ací arribe jo a posar-vos el toc zen a l'assumpe ;-)

Estic d'acord amb la manipulació de la informació que fa Canal 9 i, com a valenciana, em fa ràbia i vergonya, però no crec que la solució siga no veure Canal 9. A l'enemic és millor conéixer-lo com més millor i ja que no podem tindre'l tan tan lluny com ens agradaria, és millor tindre'l molt molt a prop per saber com es mou a cada moment (Llegiu l'Art de la Guerra i veureu...)

Precisament ahir, mentre anava a treballar escoltava la ràdio i hi deien que s'havia fet un estudi en no sé quina universitat del país i que s'havia comprovat que el 90% dels titular i de les notícies que es publicaven havien estat manipulats. Això sí que es trist, que no siga només Canal 9 i la cosa estiga tan estesa i ens prenguen tant el pèl per totes bandes.

dospoals ha dit...

Tere, efectivament, hom no pot perdre de vista que cal tenir-ho tot a l'abast per a veure com se les gasten. També és cert que gairebé tot està manipulat, però en el cas que ens ocupa (el de Canal 9) és molt fort, més encara quan s'omplin la boca dient que són periodistes i que el periodisme ha de cercar la veritat.

Oreto, de res: sintonitza Canal 9 JA!

Paris, gràcies.

Xavier, a hores d'ara, qui està preparat per a ser un president de govern? Què en farem del caldo?

Oreto ha dit...

I és de veres que ja fan una part del telenotícies en castellà?

dospoals ha dit...

Doncs no ho sé...