dissabte, d’abril 25, 2009

Enquesta

A quina edat deixaríeu fumar a un fill vostre?

  • Mai de la vida.
  • Als 18 anys, que és quan hom n'ha establert l'edat legal.
  • Als 14 anys, que és quan els adolescents estan en l'època d'experimentar.
  • Als 7 anys, que és quan ja han desenvolupat l'habilitat de controlar el trànsit de l'aire.

9 comentaris:

  1. Si fóra per mi, mai de la vida. Si mai en tinc, de fills, provaré de calfar-li el cap tant com puga per tal que no s'avicie.

    ResponElimina
  2. Jo no el deixaria mai. Però com que sóc realista i sé que si vol fumar fumarà, encara que no ho faça davant meu, doncs el que faria seria tractar d'educar-lo per tal que ell mateix arribara a la mateixa conclusió.

    I si així i tot volguera fer-ho, doncs tractaria de retardar la cosa, perquè si decideix de fer-ho, doncs que almenys tinguera una miqueta de personalitat per ser capaç de fer el que ell vol en cada moment i que no se sentira pressionat pels amics.

    Ah! I si volguera provar-ho (per allò d'experimentar i perquè tot s'ha de provar en la vida), la primera vegada me'l faria jo també amb ell. Així, potser, quan veiera com li sentava a sa mare ja no voldria tornar a provar-ho.

    El que no faria mai es prohibir-li-ho perquè sí i punt, perquè això no funciona mai i, de vegades, fins i tot provoca accions ben contràries.

    ResponElimina
  3. Jo pense com Teresa en tot. El que diu Francesc no ho compartisc del tot, perquè jo fumava com una carretera (de tres carrils) fins fa 9 mesos i si m'hagueren calfat el cap crec que no ho haguera deixat mai (tinc un cert estil aragonés).
    Ara bé, fumar és com una secta. Fet i fet jo m'he hagut de rentar el cervell a mi mateixa per poder deixar-ho. Sabent això, formar els fills perquè tinguen una bona salut d'amor propi potser ajude.
    Salut! (i sense fum :-))

    ResponElimina
  4. Mai de la vida. Hi ha coses que no li deixaria fer mai de la vida a un fill: fumar, ingerir proteines animals, escoltar música hip hop, pentinar-se amb rastes... Si em faria cas o no, no ho sé. Però jo no el deixaria.

    ResponElimina
  5. Benvolguts opinadors, per a l'enquesta he fet un error, l'edat en què hom comença a controlar el trànsit respiratori és als 5 anys.

    ResponElimina
  6. Tant se val l'edat en què controlen el trànsit respiratori, perquè les neurones també es veuen afectades.

    ResponElimina
  7. Rectifique la dada, és a partir dels quatre anys quan poden controlar la capacitat respiratòria.

    ResponElimina
  8. I mentrestant què? Respiren "descontroladament" o directament es moren? Això és una càmera oculta?

    :-)

    ResponElimina