dijous, de juny 26, 2008

Sant Joan

Enguany no he anat a la mar a celebrar la vespra de sant Joan. És un costum que solc fer de manera intermitent amb els meus amics. Agafem una tauleta, un càmping gas, el sopar de recapte, tovalloles, i sopem, i xarrem. Quan es fan les dotze, alguns van a banyar-se els peuets, a botar les ones, a banyar-se tot, o es queden a la taula mirant l’escena. Després continuem xarrant fins que trobem que és hora, aleshores arrepleguem la brossa i ens n’anem. Al remat, en el nostre cas, no fem cap foguera a la sorra de la mar.

Com acabe de dir, enguany jo no he anat a la mar a celebrar res, fet i fet no estava amb l’ànim. L’endemà a les notícies vaig veure unes imàtgens d’algunes platges hores després que em van deixar aborronat. Em vaig entristir molt per la quantitat de deixalles que es van produir i que es van quedar a la sorra, abandonades per qui les havia generades.

Realment estic molt emprenyat pel nivell de civisme a què ha arribat aquesta societat nostra i estic molt avergonyit de comprovar que, amagant-se sota l’anonimat i amb l’excusa de celebrar una festa, hom escometa actes tan vandàlics. Per a mi no hi ha cap mena de justificació a tota aquesta destrossa, ni tan sols pels desitjos de festa i de celebració de l’entrada de l’estiu: un acte tan porc no té cap justificació.

Efectivament, m’he adonat que qualsevol esdeveniment als nostres dies, en què els mitjans de comunicació magnifiquen qualsevol acte festívol, adquireix conseqüències monstruoses. Tot plegat em fa constatar que la nostra societat en general és brutal, insolidària, horriblement egoista, perquè, al capdavall, el que hauria de ser una festa tel·lúrica, una vetllada tranquil·la a vora mar, amb sintonia amb la natura i de respecte, ha acabat degenerant en la barbaritat que hom pot veure a les notícies del sendemà. De veres, endenyadíssim.

11 comentaris:

  1. És en ocasions com aquesta (i n'hi ha de pitjors, és clar) quan em puja la misantropia.

    ResponElimina
  2. la veritat és que tinc més o menys la mateixa sensació. Jo sí que vaig participar de la festa nocturna (de manera cívica, evidentment) i al matí següent quan vaig baixar a prendre el sol esperava que estaria tot ben endreçat. Malauradament no va ser així...

    ResponElimina
  3. Correcció de falta: és trist.

    Nimue, i fa pena això de vore...

    ResponElimina
  4. es triste.. :P
    el meu valencia esta cada vegada pitjor.. :(

    ResponElimina
  5. Perdona, no era la meua intenció corregir-te. Resulta que em pensava que havia estat "jo" qui havia fet la falta perquè havia contestat al teu missatge amb el text "trist és" però no m'havia adonat que la meua resposta a tu no havia eixit, i per això he dit correcció (perquè tampoc és pla que després de queixar-me sobre les faltes dels altres, vaja jo fent-ne!!!!). No m'havia fixat que posava Ranita noe! Besets

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Hola, Dospoals! M'acabe de mudar a http://anotacionsalmarge.wordpress.com/: s'ha de notar que és estiu, no?

    El Tux i jo t'hi esperem!

    ResponElimina
  8. crec que aquesta vegada ha sigut la que mes paraules hem creuat.. vaig a cometre faltes més intencionadament.. jejeje..
    besets

    ResponElimina