dijous, de juny 01, 2006

20 o 30 milions d'euros

Deixeu-me que siga demagògic. ¿Es mereix el Papa tot aquest desplegament? ¿És tan important aquesta trobada de la família com per a mobilitzar tants recursos? ¿És menester inundar la ciutat (i el país) de tanta falòrnia, com si es tractara d’un mundial de futbol? Efectivament, com més va, més poca simpatia tinc per l’església, en general, i la catòlica, en concret. Ja he esmentat en altres ocasions que no tinc fe i que no queda més remei que conviure amb els qui dipositen les esperances de la vida en un fet inestable i intangible. Ara, el que ja no puc suportar és aquesta caguera catòlica, que damunt que me l’han de refregar per al cara constantment, no puga fer-hi cap retret sense quedar com a intolerant o comunista, malgrat que s’hi esmercen diners que jo he aportat amb els imposts que pague.

Aquesta morterada de caragols milloraria la salut pública, l’atenció de la gent gran o l’ensenyament. Bé solucionaria problemes d’infraestructures, acondicionaria barris degradats i envellits o protegiria boscs i paratges. D’una altra banda, incrementaria el benestar dels investigadors i dels científics o resoldria qüestions de la conciliació laboral.

Per tant, ¿és moral gastar-se 20 o 30 milions d’euros en un esdeveniment que durarà un parell de dies, fornit d’infraestuctures per a l’ocasió i no permanents? ¿Quina por hi ha d’amagar el cost de l’esdeveniment? (perquè, al capdavall, la xifra és un càlcul al vol, ja que hom no vol explicitar-la) ¿És, doncs, ètic gastar a cor què vols, què desitges?

Certament, a més d’u del món catòlic, li hauria de caure la cara de vergonya i fer-hi alguna cosa, per caritat.

6 comentaris:

  1. Dospoals, més d'u del món catòlic no en té, de vergonya...
    Un petó des del meu mar.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel bes.

    jo hi diria més, hpcrsi

    ResponElimina
  3. La Nimue tenia raó: ho has explicat molt bé. A mi tampoc no em cau gaire bé aquesta gent que es dedica a perseguir-me al mateix temps que em nega l'existència; ja estic acostumat a que intentin caçar-me, però és que no suporto les incoherències.

    ResponElimina
  4. Pensava que ahir havía deixat un post, peró no hi és....

    Mira, Dospoals, jo com valenciana em sent molt .... com diría .... si estàs pensant que vaig a dir orgullossssssaaaaa ..... pues,no, hermoso.
    estic avergonyida de la visita papal i de tot el que aixo porta darrere i al costat. Estic avergonyida que de la meua ciutat siga l'escenari de tal evento, para mayor gloria de ... ¿de quí?

    en fin, tot és una mentida total, hipocresía pura

    ResponElimina
  5. Lupus minor, fet i fet la cosa continuarà igual de complicada: els catòlics tenen tots els mitjans del món per fer proselitisme, els ateus, no, i damunt està molt mal vist fer proselitisme ateu.

    Russafa, no és el fet de sentir-se avergonyit perquè vinga el papa, perquè quan s'ha tractat d'altres dignitats religioses (dis-li Lames, dis-li Imams, etc.) aquestes també han estat ben rebudes. El problema ve quan a u se li fa tanta història i als altres no, i de retruc, que a tots en conjunt se'ls faça tanta història.

    ResponElimina
  6. Vale, tampoc no volía dir aixó, la visita papal o de qui siga ... el que em pareix malament és el que se està fent, els diners que està costant, la parafernalia que s'està fent i que tot és qüestió política, res mes, PaPa, PePe....

    ResponElimina